Boomschijf.nl
Amstelveen
Informatie bezoekadres: klik hier
Whatsapp: klik hier
Telegram: klik hier
Email: info@boomschijf.nl


Wij zijn ALLEEN OP AFSPRAAK aanwezig dus maak een afspraak per Whatsapp.06-24395234. Vermeld wat u ongeveer zoekt (incl. maten en aantallen)

Terug naar hoofdpagina


Brandhout / Houtsnippers

   
 • Verkoop Brandhout Tarzan
 • Brandhout
 • Gedroogd kort gezaagd stam hout
 • Prijs Vers kort gezaagd stam hout
 • Houtsnippers
 • Informatie over hout stoken


 • Verkoop Brandhout Tarzan:
  Wij verkopen brandhout in alle mogelijke maten en kwaliteiten.

  dit kan losgestort, afgehaald of bezorgd of geleverd in brandhout netten van 25 liter, in big bags van 0,5. 1,0. of 1,5 m3 of in onze speciale super handige 72 liter tarzan zakken! (zie foto)  Brandhout:
  Alle prijzen exclusief 9%btw
  Wij verkopen zowel vers als gedroogd brandhout Ons hout kan indien droog bij ons gekocht direct in de kachel worden gestookt en behoeft niet gekloofd te woren (mag natuurlijk wel). De afmetingen van het hout zijn: vanaf c.a. 10 bij 10 cm. tot max 20 bij 30 cm. Dit past dus in vrijwel elke kachel. Afhalen of bezorgen?

  ((Wat is een m3 hout?;)een enkelas aanhanger van 225 bij 150cm. 40 cm. hoog opgestapeld kan 2,25*1,5*0,4= 1,35 m3 bevatten)


  Gedroogd kort gezaagd stam hout :
  Alle prijzen exclusief 9%btw
  Wij verkopen goed GEDROOGD (dwz. het vocht percentage zit onder de 25%) brandhout (Bestaat uit een mix van diverse goed en lang brandende houtsoorten (dus géén wilg en populier)).#

  Losgestort GEDROOGD:
  3 m3 of meer voor 145,- per m3.
  1 t/m 3 m3 voor 185,- per m3.
  minder dan 1 m3 225,- per m3


  Wij zagen ons hout in stukken met de maximale afmetingen van 15 bij 30 cm (wij kloven ons hout dus niet). U kunt dit hout in een houtkachel zonder problemen direct ongekloofd stoken (zie uitleg hier ). Of dit is goed zelf met een klein handbijltje te kloven.


  Prijs Vers kort gezaagd stam hout :
  Alle prijzen exclusief 9%btw
  Wij verkopen goed VERS (dwz. het vocht percentage zit boven de 25%) brandhout (Bestaat mix van uit diverse goed en lang brandende houtsoorten (dus géén wilg en populier)). #

  Losgestort VERS:
  2 m3 of meer voor 105,- per m3.
  1 tot 2m3 voor 125,- per m3.
  minder dan 1m3 180,- per m3
  Wij zagen ons hout in stukken met de maximale afmetingen van 15 bij 30 cm (wij kloven ons hout dus niet). U kunt dit hout na één zomer drogen in een houtkachel zonder problemen direct ongekloofd stoken (zie uitleg hier ). Of dit is goed zelf met een klein handbijltje te kloven.
  voor prijzen bezorging zie: Afhalen of bezorgen?

  ((Wat is een m3 hout?;)een enkelas aanhanger van 225 bij 150cm. 40 cm. hoog opgestapeld kan 2,25*1,5*0,4= 1,35 m3 bevatten)


  Houtsnippers:
  Alle prijzen exclusief 21%btw
  Gedroogde, schone, bladarme houtsnippers van loof en naald middel grof versnipperd (Zeef G 30 = max 3 cm) uitermate geschikt voor houtgestookte snipper c.v. of biomassa Ketel. Ook geschikt om te verwerken in decoratie of (kleinere) tuinpaadjes

  1m3 45,- per m3
  2-3 m3 35,- per m3
  4-10 m3 32,50 per m3
  11 of meer m3 30,- per m3

  Prijzen excl. btw 21%

  Alle prijzen exclusief 21%btw
  Houtsnippers van takken met blad/naald delen, grof versnipperd (Zeef G 100+ = van heel fijn tot enkele delen 10 cm lang) geschikt voor grovere tuinpaden, als bodembedekking (mulch).

  1m3 40,- per m3
  2-3 m3 27,- per m3
  4-10 m3 22,- per m3
  11 of meer m3 20,- per m3

  Prijzen excl. btw 21%

  Houtsnippers voor pallet/houtsnipper gestookte centrale verwarmings systemen. Onze snippers zijn bladvrije en gedroogd met daardoor een hoog calorische waarde. H

  Hier onze eigen snippers in de verbrandingskamer van onze 115 kw houtsnipper kachel.
  Onze houtsnipper ketel
  Invoervijzel naar verbrandingskamer met onze snippers.


  Informatie over hout stoken:
  Welk hout heb ik nu eigenlijk nodig?:
  In beginsel IS AL HET ONBEHANDELDE HOUT GESCHIKT OM TE STOKEN!
  Wat kunt gebruiken voor uw kachel is afhankelijk van:
  1)Het type kachel
  2)Uw opslagmogelijkheden voor brandhout
  In de tabel hier naast ziet u wat gegevens van verschillende houtsoorten die wij leveren.
  De tessentie uit de tabel kan samen gevat worden met het volgende; Al het hout wat je droog (vochtgehalte 15%) stookt heeft een calorische waarde van 4.000Kcal per kilogram, dat staat gelijk aan ongeveer 0,5m3 aardgas en 4.7Kilowattuur stroom.

  In Nederland wordt naald-hout vaak als inferieur hout gezien. Hierboven kunt u lezen dat dit helemaal niet het geval behoeft te zijn! 1 kilogram droog naaldhout leverd net zo veel energie op als 1 kg droog eiken of beuken hout! Echter eiken en beuken hout zijn zwaarder dan naaldhout dus u heeft wel een groter volume naaldhout nodig voor dezelfde energie. Het is dus ook helemaal niet verwonderlijk dat juist in de echte hout stook landen zoals Zwitserland, Duitsland en Scandinavie er voornamelijk naaldhout wordt gestookt!

  Hout is dus een hele goede en goedkope warmtebron. echter dan heeft u wel een kachel nodig die het hout met een hoog rendement verbrand. Het is hetzelfde als met een CV ketel. Gas stook je ook in een HR. ketel opdat het verstookte gas zo veel mogelijk ook omgezet wordt in warmte voor uw woning.
  verderop zal ik u meer uitleggen over hoog rendement kachels.

  Naast het type kachel is het vocht gehalte in het hout van belang. Vers populieren of wilgen hout bestaat direct na het kappen voor wel 75% van het gewicht uit water. Bij andere houtsoorten ligt dit rond de 60%.

  Al het in het hout aanwezige water moet tijdens het verbrandingsproces worden verdampt. Dit kost veel energie. (Zie tabel hier naast). Wanneer men vers (nat) hout stookt zal 3/4 van de warmte gaan zitten in het verdampen van het water. Van de 4000Kcal. Zal er dus maar 1000Kcal. Over blijven aan warmte opbrengst van uw kg hout.
  Daarnaast zal het hout door dit water zichzelf blijven blussen. Wat leid tot een lagere verbrandings temperatuur en dus veel meer vervuilende en stinkende rookgassen.

  Het stoken van vers hout dient dus altijd te worden voorkomen! Koop dus alleen ongedroogd hout als u buiten onder een open afdak het hout droog en goed geventileerd minimaal 1, het liefst 2 zomers kunt laten drogen. Of binnen in een droog gestookte ruimte (woonvertrek) voor tenminste 2 maanden.

  Er is veel discussie over het gevaar van met name de fijnstofconcentratie die vrijkomt uit hout stoken. Bij elke verbranding ontstaan inderdaad afvalstoffen de hoeveelheid en schadelijkheid van de vrijkomende afvalstoffen is echter wel heel erg afhankelijk van het type gebruikte kachel.

  Op deze link vind u een zeer uitgebreid onderzoeksrapport van de Rijksoverheid over dit onderwerp. Hierin worden de op deze site gegeven adviezen ook wetenschappelijk onderbouwd..

  de Volgende alinea's wil ik u niet onthouden en zijn citaten uit dit rapport:
  Het vochtgehalte van stukhout moet bij houtkachels tussen 10% en 20% bedragen op natte basis. Dit kan bijvoorbeeld worden gecontroleerd met een eenvoudige vochtmeter. Bij te nat hout komt de verbrandingsreactie minder goed op gang, daalt de verbrandingstemperatuur en resulteren veel onverbrande koolwaterstoffen indien het toestel er niet voor is ontworpen. Te droog hout is echter ook niet goed, de plotseling grote hoeveelheid vrijkomende gassen kunnen dan tot zuurstofgebrek en roetvorming leiden

  Recent onderzoek laat zien dat er daarnaast ook grote verschillen kunnen zijn in de gezondheidseffecten per gram fijnstof (toxiciteit) als gevolg van verschillen in samenstelling.......... de negatieve gezondheidseffecten van houtrook uit een slecht brandende kachel groter kunnen zijn dan die van stof uit een dieselmotor. Bij een goed brandende biomassaketel echter bestaat het stof vooral uit zouten en is het effect veel minder dan bij een dieselmotor.  u>Verbrandingstempratuur. Hout moet zo heet mogelijk verbrand worden. In een goede houtkachel verbrand hout bij een tempratuur van tussen de 1000 en 1400 graden. Dan verbrand het hout met een hoog rendement en verbrand ook het roet en andere stoffen (zoals van nature aanwezige teer) volledig. Alleen een gesloten kachel met een verbrandingskamer voorzien van (chamotte) stenen zal deze tempraturen weten te bereiken ook (wanneer er eenmaal op bedrijfstempratuur gekomen) men er grotere stukken gedroogd hout in verbrand.
  In een open haard, tuinkachel of metalen kachel zal de verbrandingstempratuur niet hoog worden dus rendement laag en vuilere rookgassen. Door (extra) klein (gekloofd) hout in een dergelijke kachel te stoken zal men toch een (redelijk) hoge ontbrandingstempratuur bereiken en daarmee zal het rendement en rookgas (redelijk) hoog en schoon zijn.


  Wat kunt u het beste stoken in uw eigen kachel:

  - Open haard: (klein) gekloofd loofhout (ivm. vonken) HOUT A.

  - Gesloten metalen kachel/alles brander: (gekloofd) loof of (klein) naaldhout. HOUT B.

  - Gesloten kachel met stenen binnenwerk (hoog rendement): loof of naaldhout. HOUT C.  Heeft u de mogelijkheid en tijd om zelf hout minimaal 1 zomer onder een afdak te drogen. Dan kunt u het goedkopere VERS HOUT NEMEN en zelf drogen.


  Terug naar hoofdpagina