Boomschijf.nl
Amstelveen
Informatie bezoekadres: klik hier
tel.: (0297) 582 994
email: info@boomschijf.nl
whatsapp: klik hierU bent hier op het juiste adres voor de aanschaf van een grote verscheidenheid aan boomstam producten. Op afspraak bent u welkom, U kunt altijd mailen of appen: klik hier!

Terug naar hoofdpagina


aanplant

   
 • Bomen verplanten
 • Verplanten van twee appelbomen
 • 15 enorme lindes in het Amsterdamse Bos
 • Bomen planten:


 • Bomen verplanten:
  Het is mogelijk om ook grotere bomen te verplanten. Bij verplantwerkzaamheden zijn twee zaken heel belangrijk.
  1) Bomen moeten worden voorberijd
  2) Een boom met wortelkluit is heel zwaar.
  3) De boom heeft voldoende nazorg nodig.

  Ad. 1) Voordat wij een boom verplanten moeten wij eerst zorgen dat de boom een compact wortelgestel gaan vormen. Dit doen wij door (een deel van) de wortels door te steken wij wachten dan tot de boom nieuwe kortere wortels heeft aangemaakt in een compacte kluit. Wij kunnen vervolgens deze boom met een compacte kluit uit het gat tillen en transporteren naar zijn nieuwe plek.
  Ad. 2) Ook een kleine boom is zelfs met (compacte) kluit nog zo zwaar dat je deze bijna nooit met handkracht kunt tilen of verslepen. Om de bomen up te tillen of te verslepen hebben wij lieren, takels of hijswerktuigen nodig. Afhankelijk van de mogelijkheden en uw wensen kiezen wij ervoor om de boom met een lier te gaan verslepen, met een hijskraan op te tillen of om een verplantmachine in te zetten.
  Ad. 3) De eerste paar jaar nadat een boom verplant is moet deze boom heel snel nieuwe wortels aan maken om de beschadigde wortels te vervangen. Tijdens deze herstelperiode heeft de boom heel veel zorg nodig in de zin van water en voeding.

  U zult begrijpen dat een verplanting een gecompliceerde operatie is. Het kan echter in sommige gevallen een goede oplossing zijn. Met een verplanting is het namelijk mogelijk om direct een grote mooie boom op een gewenste plek te hebben. Bij een gewone aanplant van een boom duurt het veelal tientallen jaren voor u het zelfde resultaat heeft.


  Verplanten van twee appelbomen:
  Op deze nu nog kale plek moeten ze komen.
  Dit zijn de twee appelbomen op de aude locatie waar ze niet meer gewenst zijn door de oorspronkelijke eigenaar. Rondom de bomen hebben wij een jaar voordat de verplanting plaatsvind een geul gegraven waarin wij alle wortels hebben doorgenomen. De geul hebben wij opgevuld met schraal zand.
  Een jaar na de voorbereiding heeft de boom nieuwe worteltjes aangemaakt binnen in de kluit (want daarbuiten is het schrale zand waar zij niet graag in wortelen). De bomen worden nu weer helemaal rondom vrijgeggraven en de kroon wordt in dit geval flink gesnoeid. Het snoeien is met name om de boom zo te versmallen dat wij deze over de openbare weg kunnen transporteren.
  Wij hebben een klein rups verplant machientje genaamd "Tillie" gebruikt om deze 800 kilogram zware bomen met kluit uit het gat te tillen.
  De twee bomen worden één voor één met een grote aanhanger naar de nieuwe plantplaats 8 kilometer verderop getransporteerd.
  Dit is het resultaat 2 maanden na de verplanting. Dit snelle resultaat kunnen wij niet bereiken met een klein boompje van de kwekerij.


  15 enorme lindes in het Amsterdamse Bos:
  Afgelopen week is Tarzan Boomspecialisten bezig geweest met het planten van 15 lindes in het Amsterdamse Bos. De lindes zijn in 25 jaar op het Bomencentrum te Baarn opgekweekt tot bomen met een stamomtrek van wel 70 centimeter! Het Amsterdamse Bos wil hiermee de opengevallen plaatsen in hun 70 jaar oude lindelaan langs de Bosbaan opvullen.
  De aanvankelijke meervoudig onderhandse aanbesteding kreeg uiteindelijk een complex karakter toen Tarzan Boomspecialisten na een uitvoerig bodemonderzoek en monitoring erachter kwam dat het hier om een moeilijke groeiplaats ging. Tijdens dit proces is door middel van een samenwerking tussen Het Amsterdamse Bos, Bomencentrum Baarn en Tarzan Boomspecialisten tot de best mogelijke oplossing gekomen voor het duurzaam aanplanten van de grote bomen.
  Voor de uiteindelijke uitvoering is het vier man sterke Tarzan-team drie dagen bezig geweest. Ook is drie dagen de hulp ingeroepen van een 5-tons rupskraan en gedurende éé dag is een 24 tons-rupskraan behulpzaam geweest met het afladen en planten van de drie ton zware bomen. Het Bomencentrum Baarn heeft met vier opleggers moeten rijden om de bomen aan te voeren! Het uiteindelijke resultaat, waarbij in maar drie dagen het laanbeeld is hersteld, werd door alle patijen als sensationeel ervaren.


  Bomen planten::
  Er is voor tarzan niets leuker als om een nieuwe boom te planten, of u te adviseren bij het planten van bomen. Vraag Tarzan welke boomsoort op welke plaats het meest geschikt is zodat u niet over een aantal jaren voor hoge kosten of onaangename verrassingen komt te staan.
  Dit Vind Tarzan nu mooi, Nieuw leven in een oud jasje.
  Deze beuk was te slecht om te handhaven, er was gevaar van omvallen. Daarom hebben ze de oude boom omgezaagd maar een nieuw boompje geplant in het binnenste van de oude boom. Het nieuwe boompje zal ook een goede start hebben want het verrotte binnenste van de oude boom is een goede voedingsboden.
  Bomen planten met kinderen
  Bomen planten voor een feest of verjaardag.


  Terug naar hoofdpagina