Boomschijf.nl
Amstelveen
Informatie bezoekadres: klik hier
tel.: (0297) 582 994
email: info@boomschijf.nl
whatsapp: klik hierU bent hier op het juiste adres voor de aanschaf van een grote verscheidenheid aan boomstam producten. Op afspraak bent u welkom, U kunt altijd mailen of appen: klik hier!

Terug naar hoofdpagina


kap

   
 • Hoe werkt het/wat kost het
 • kapmethoden
 • Grote boom verwijderen in een kleine binnentuin in Amsterdam:
 • boomstronk verwijderen
 • Kapvergunningen
 • Motor lier
 • Tarzan als inhuurkracht


 • Hoe werkt het/wat kost het:
  Tarzan kan door zijn enorme kundigheid van kapwerkzaamheden, uw boom tegen vergoeding vakkundig kappen.
  U kunt Tarzan E-mailen voor inlichtingen of om een opdracht te geven.
  Wij kunnen uw werkzaamheden uitvoeren op urenbasis (u betaald per gewerkt uur) of U kunt Tarzan vragen een offerte op te maken (u betaald tarzan een vooraf afgesproken bedrag voor de vooraf afgesproken werkzaamheden).

  Ook kan Tarzan u onafhankelijk advies geven over de juiste aanpak van uw boom. Hiervoor rekenen wij een standaard bedrag .


  kapmethoden:
  In lang niet alle gevallen hebben wij voor deze werkzaamheden een hoogwerker of hijs kraan nodig. Veelal zijn de bomen helemaal niet bereikbaar met dit groot materieel en vaak kunnen wij dit zo snel zonder dit dure materieel dat het helemaal niet rendabel is dit materieel te laten aanrukken.

  als u hier klikt kunt u een voorbeeld zien van hoe wij een enorme boom in kleine stukjes veilig aan de grond brengen.

  "Tarzan begint waar de hoogwerker eindigd!


  Grote boom verwijderen in een kleine binnentuin in Amsterdam::
  Een grote populier stond hier in een hele klein binnentuin in Amsterdam. De boom was er slecht aan toe en moest derhalve in kleine stukjes worden weggehaald. De hele boom moest vervolgens in stukjes door het huis worden gedragen om van al het hout af te komen
  U ziet dat Tarzan stukje bij beetje de boom kleiner zaagt.
  De stukken hout laat Tarzan zijn assistent(e) op de grond aan een touw beheerst naar beneden zakken.
  Hier ziet u alleen de onderstam van de boom staan ook deze wordt in kleine stukjes aan de grond gebracht.


  boomstronk verwijderen:
  Een groot en vooral sterk gedeelte van een boom zit onder de grond. Na het verwijderen van een boom laat Tarzan bij voorkeur de wortelkluit lekker zitten, hij zaagt ze op een speciale manier in zodat de afbraakorganismen (schimmels, insecten wormen etc.) de wortel lekker snel oppeuzelen (verrotten).

  Tarzan werdt erbij gehaald om met professionele apparatuur de wortels te verwijderen. De tuineigenaar had namelijk niet zoveel tijd om te wachten tot de natuur haar werk heeft gedaan met het verteren van de wortels.
  Met de speciale stobbefrees is het mogelijk deze wortels (stobbe) weg te frezen. Deze machine is ingevouwen slechts 66 cm breed en kan overal bij komen waar ook een kruiwagen bij kan.
  Bij deze boomstronk heeft een enthousiaste tuinman 3 dagen besteed aan het vrijgraven van de wortels en deze stuk voor stuk door te zagen. Het bleek echter ook voor deze tuinman ondoenlijk.
  Wat achterblijft is een dik mensel van grond en stukjes hout die snel verteerd worden tot voeding voor de nieuwe planten of boom. Wat kost het klik hier
  Boomwortels verwijderen!? Zelfs met bijlen, motorkettingzagen, tractoren en graafmachines is dit een vrijwel onmogelijke klus. Maar niet voor onze speciale wortelfrees! Deze machine verpulvert met zijn sterke motor en widia beitels de boomwortels zodat u weer kunt graven, planten, bestraten, leidingen aanbrengen of al het andere waar nu net die lastige wortel bij in de weg zat! Vanaf 150,- komen wij al langs met onze speciale freesmachine. Deze machine kan zijn rupsbanden intrekken tot slechts 66cm breedte dus elk tuinhekje is breed genoeg. Zelfs via de voordeur komt deze in de achtertuin


  Kapvergunningen:
  Wilt u een boom kappen, verplanten, rigoreus snoeien (kandelaberen) of gaat u iets wijzigen op of aan de grond waarin de boom staat. Dan heeft u veelal een kapvergunning nodig.
  Of u een kapvergunning nodig heeft is afhankelijk van de gemeente of stadsdeel waarin de boom staat, Ún van bepaalde voorwaarden waaraan de boom moet voldoen. Voordat u uw boom laat kappen dient u te weten of u een kapvergunning nodig heeft. Deze informatie kunt u opvragen via uw gemeente of stadsdeeel.
  Tarzan boomspecialisten kan voor een kleine vergoeding voor u uitzoeken of voor uw boom een kapvergunning nodig is. Ook kan Tarzan de gehele vergunningaanvraag voor u afhandelen.


  Motor lier:
  Met behulp van een speciale lier kan Tarzan ook op slecht toegankelijke plaatsen grote krachten uitoefenen.
  Hier hebben wij de machine gebruikt om een omgevallen boom uit een sloot te trekken
  Ook hebben wij deze ingezet bij het verslepen en stapelen van hele zware boomstammen.


  Tarzan als inhuurkracht:
  .Tarzan wordt ook door gemeenten, profincies en bedrijven ingehuurd om te ondersteunen bij de boomwerkzaamheden.
  Hier is Tarzan ingehuurd bij de gemeente Amstelveen. Tarzan werkt erg graag samen met de bomenploeg van deze gemeente. Het zijn niet allen fijne mensen om mee te werken maar zij zijn ook zeer deskundig op het gebied van boomonderhoud langs de openbare weg.
  Er moesten hier drie hele grote zieke iepen worden verwijderd. De bomen waren vanaf de weg goed toegankelijk dus Tarzan hoefde niet te klimmen. Er werden hoogwerkers ingezet!
  Zwaar materieel werd ingezet om het hout en takken af te voeren naar een bedrijf die er compost van maakt.


  Terug naar hoofdpagina